Select Page

Nog 1 hele dag in Miami. En die besteden we met niets doen, of beter, we combineren bezoek aan een US landmark met lekker zwemmen. En dan heb ik het over de Venetian Pool. Hier gingen we heen na ons heerlijke ontbijtje.

De Venetian Pool ligt in Coral Gables, een voorstad/bijstad/wijk van Miami, vlak bij het vliegveld en vol met mooie grote huizen. Hier hebben ze in de jaren 20 een groot zwembad aangelegd, door de koraalgrond uit te graven. De koraalblokken werden gebruikt om huizen te bouwen en het zwembad werd gevuld door een natuurlijke bron. Alles werd gebouwd in mediterrane stijl en het zwembad werd een begrip in Florida. Sterker nog, het zwembad is opgenomen in de “National Registry of Historic Places”. We konden naast de deur parkeren (gratis!) en er was bijna niemand! Heerlijk. We hebben twee ligstoelen genomen en heerlijk gelezen, gezwommen (en in de diverse watervallen gespeeld) en nog wat bijgekleurd. Als je ooit in Miami komt, is de Venetian Pool absoluut de moeite waard om een uurtje of zo door te brengen!

Uiteindelijk hebben we laat geluncht en zijn we naar het strand gegaan om nog een laatste uurtje aan het strand te liggen en in zee te zwemmen. Helaas liep dit wat anders, want er waren stapel kwallen in zee. Dus in de zon liggen: prima, maar zwemmen: no way. En het was zo warm dat we na een uurtje besloten hebben om de dag ‘af te maken’ in het zwembad van het hotel. Maar ook hier hielden we het niet lang vol, zo warm was het (en het was al na 18:00 !!). En uiteindelijk is het dan tijd voor ‘het laatste avondmaal’ van onze vakantie.

En dat hebben we gedaan bij Texas de Brazil, een Braziliaans restaurant aan de Harbor Bay (waar vooral Ferrari’s, Bentley’s en mega-grote jachten te vinden zijn…). Het concept is simpel: je betaald een vast bedrag en daarvoor mag je zoveel eten als je wil (drankjes en dessert is extra). Er is een heel uitgebreid saladebuffet, een sushi buffet, maar het gaat uiteindelijk om het vlees. En dat gaat niet via een buffet, maar de obers komen steeds langs met een hele grote spies met daarop allerlei soorten vlees en kip. In totaal meer dan 10 soorten. En dat wordt aan je tafel van die gigantische spiezen gesneden. Heb je genoeg, of wil je even stoppen, dan draai je je ‘vleeskaartje’ om naar rood, zodat niemand langskomt. Maar owee als je het naar groen draait…. dan ligt je bord in no time vol met vlees. En het mooie is: alles is vers (salades) en van hele goeie kwaliteit. En het vlees is werkelijk subliem!!! Texas de Brazil: alleeën hiervoor zou je al terugkomen naar Miami 🙂 Maar aan alles komt een eind. Ook aan deze vakantie…

Na het diner hebben nog even rondgereden over Ocean Drive maar uiteindelijk moesten we toch terug naar het hotel en hebben we onze koffers ingepakt. Met pijn in ons hart, want Miami en Florida hebben ons hart toch wel een beetje gestolen!

Pin It on Pinterest