Select Page

Tja, soms gaan dingen anders dan gepland. Het plan voor vandaag was: niets. Helemaal niets. Nou ja, strand.
Eerst even naar het visitor center om te kijken wat er in de omgeving nog meer te doen is. Nou, weinig. Vooral omdat dit de tijd van het jaar is dat het op zijn rustigst is in Naples. In de winter zijn er 2-3 keer zoveel mensen.
Het weer was ook niet ideaal voor strand, dus besloten we om naar het Corkscrew Swamp Sanctuaty te gaan. Hier kun je een 4km lange wandeling door het moeras maken. En allerlei wildlife zien, als je geluk hebt. Het weer was dan misschien niet ideaal (lees: geen zon), maar warm is het nog steeds. Dus de wandeling was na 5 minuten weer een zweet-trip geworden 🙂

Het mooie van dit gebied is dat je over het moeras heenloopt. Ze hebben een boardwalk van 4km aangelegd. En dat was zeker de moeite waard. Van de Havik die op 5m van ons in een boom zat, tot de vele verschillende vogels, gigantische sprinkhanen, duizenden hagedissen, enz. Maar ja, de alligators blijven toch het spectaculairst. Het duurde deze keer erg lang voor we er een vonden, maar dat was dan ook meteen een grote. Maar het mooiste waren wel de baby alligators die Karin vond!!! Eerst eentje, en daarna vond ze er nog twee! ZOOO gaaf om te zien. Alleen dat was de hele zweet-wandeling al waard.

De wandeling duurde uiteraard weer wat langer dan we hadden gepland, dus eenmaal terug in het hotel was het al bijna 5 uur. Maar niet getreurd: alsnog naar het strand gegaan. Het hotel leverde de strandstoelen, badlakens en drankjes. Makkelijk toch? Het strand zelf was nagenoeg verlaten, maar wel erg mooi. Niet breed, maar wel mooi wit zand en heel veel schelpen en vogels. Leuk om naar te kijken. Helaas was het weer niet heel veel beter geworden, dus toen het uiteindelijk begon te regenen zijn we maar terug gegaan.

Intussen hebben we besloten om een dag eerder te vertrekken uit Naples. Het is hier te saai…. En het weer niet goed genoeg voor strand. We hebben ook besloten niet te gaan kajakken in het Tem Thousand Island gebied in de Everglades. Heel duur, voor weinig ervaring. M.a.w., morgen gaan we richting Miami en daarna door naar de Keys.

Pin It on Pinterest