Select Page

Het wordt saai, maar:

Het begon hetzelfde als gisteren:

  • opgestaan, ontbeten aan de bar van onze eigen keuken
  • 10 meter gelopen naar het zwembad
  • in de zon liggen, zwemmen om af te koelen, lezen
  • 10 meter lopen naar onze eigen koele keuken voor lunch, al moest ik wel even de straat over naar het buurtwinkeltje om wat lunch te halen.

Wat is het hier toch leuk! Het enige ‘nadeel’ van vandaag: het regent tussen alle zon in af en toe. Daardoor is het nog vochtiger dan het normaal al is.

We besluiten om ook nog wat cultureels te doen: we gaan het Ernest Hemingway huis bezoeken. Hemingway is uiteindelijk toch de meest beroemde inwoner die Key West heeft gehad. Nobel prijs winnaar, Pullitzer prijs winnaar en een van de meest favoriete Amerikaanse schrijvers. Zijn huis is een soort musuem geworden. Laat ik kort zijn: mocht je ooit de behoefte hebben hier naartoe te gaan: niet doen! Entree is idioot duur, zeker voor wat je ervoor terugkrijgt. Een huis + tuin waar je doorheen kunt lopen en welgeteld 44 katten die hier wonen. We hebben een rondleiding gedaan, maar ook dat was niets bijzonders. Het huis was ook al niets bijzonders, dus eigenlijk was er niets bijzonders 🙂 Ach, we hebben het gezien.

Daarna gaan we naar een, ja je leest het goed: kippenopvang centrum! Althans, dat was de bedoeling, maar eenmaal aangekomen blijkt dat het niet meer bestaat. Misschien maar goed ook, want het is zo vreselijke warm en vochtig dat we eigenlijk nog maar 1 ding willen: zwembad! Dus dat hebben we dan ook maar gedaan 🙂

Het eten vanavond was een uitdaging. We hadden een paar alternatieven, allemaal niet in het drukke centrum. Wat bleek? Iedere optie die we hadden ging mis, omdat al die restaurants dicht waren ivm het seizoen (het is hier absoluut laagseizoen). Gelukkig bleek de laatste optie (El Siboney) wel open. Dit Cubaanse restaurant is een heel simpel restaurantje in een woonwijk. Maar wel superlekker! Omdat we morgen richting Miami gaan besluiten we vanavond op tijd terug te gaan naar het hotel, zodat we morgen wat vroeger op kunnen staan. Want het is toch nog zo’n 3-3.5 uur rijden.

We hebben een paar hele leuke en rustige dagen gehad in Key West. Lekker luieren, in de zon liggen, lezen, ijsje halen, enz. Key West heeft ons in positieve zin enorm verrast!

Pin It on Pinterest